TIKKURILA

YKI VÄRILAASTI 14KG KLC HARMAA SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 501089451

EAN: 6408070067710

Yki Värilaasti on sävytettävä, käyttövalmis laasti sokkelipintojen tasoitukseen. Sillä saat sokkelin nopeasti ja helposti tasaiseksi, säästät aikaa ja vältät pölyävän sekoitustyön. Yki Värilaastin voi sävyttää valmiiksi pintatuotteen sävyyn,...

heti saatavissa ???productpage.availability.available.express???
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Hinta 51,90 € / kpl 41,85 € / kpl 3,71 € / kg 2,99 € / kg

Yki Värilaasti on sävytettävä, käyttövalmis laasti sokkelipintojen tasoitukseen. Sillä saat sokkelin nopeasti ja helposti tasaiseksi, säästät aikaa ja vältät pölyävän sekoitustyön.

Yki Värilaastin voi sävyttää valmiiksi pintatuotteen sävyyn, jolloin sitä ei tarvitse pohjamaalata vaan voit levittää valitsemasi pintatuotteen suoraan Yki Värilaastin päälle – säästät yhden työvaiheen ja saat nopeammin valmista aikaan. Vesiohenteinen Yki Värilaasti muodostaa kestävän laastipinnan sokkelipinnoitteiden alle. Tuote soveltuu betoni-, harkko- ja levypintojen ylitasoitukseen. Pinta on maalattavissa tai pinnoitettavissa 7 päivän kuluttua käsittelystä.

• väri: harmaa, sävytettävissä
• riittoisuus: 5–9 kg/m² alustasta riippuen
• kuiva-ainepitoisuus: n. 60 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,5–1,7 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/c): 40 g/l. Tuotteen VOC: maks. 40 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Sokkelia käsiteltäessä alustan tulee olla riittävän kiinteä, kova ja kuiva.

Maalaamaton pinta
Puhdista maalaamaton pinta liasta ja pölystä. Pese homehtuneet tai sammaloituneet pinnat homeenpoistoliuoksella. Sileät ja lasimaiset betonipinnat tulee käsitellä mekaanisesti riittävän pintaprofiilin aikaansaamiseksi ja sementtiliiman poistamiseksi.

Aikaisemmin maalattu pinta
Puhdista pinnat liasta ja pölystä. Pese mahdolliset homehtuneet tai sammaloituneet pinnat homeenpoistoliuoksella. Poista hilseilevä ja heikosti kiinni oleva maali alustalle ja maalityypille sopivalla menetelmällä. Halkeamien, kolojen ja vauriokohtien paikkaus tehdään sementtipohjaisella korjauslaastilla.

KÄSITTELY

Sekoita Yki Värilaasti ennen käyttöä. Laastin levitykseen voit käyttää joko teräslastaa tai ruiskua.

Levitys teräslastalla
Levitä laasti yhteen tai kahteen kertaan. Tee ensimmäisellä levityksellä tarvittavat esitasoitukset esimerkiksi harkkosaumojen täyttämiseksi. Tee toinen levitys aikaisintaan seuraavana päivänä 2–5 millimetrin paksuisena ylitasoituksena. Tasaa levitetty kerros teräslastalla laastipintaa myöten kevyesti ja loivasti vetäen.

Levitys ruiskutustyönä
Levitä laasti esimerkiksi laastipumpulla tai suppiloruiskulla ruiskuttaen noin metrin etäisyydeltä pyörivin liikkein kohtisuoraan pintaa vasten. Tasaa kerros teräslastalla. Ruiskuta tarvittaessa toinen kerros kuivuneen laastin päälle ja tasoita pinta teräslastalla.

Tasoitettu sokkeli suositellaan käsiteltäväksi Yki-sarjan pintatuotteella aikaisintaan viikon kuluttua. Aikaisemmin Yki Värilaastilla käsiteltyjä pintoja ei saa käsitellä sementtipohjaisilla tuotteilla.

Käsittelyolosuhteet
Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana maalattavan pinnan on oltava kuiva, ilman lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: homeenpoistoaine, lasta, työvaatteet ja -käsineet ja suojamuovit.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 14 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 31.0 x 31.0 x 37.0 cm
Ohenne Vesi
Käyttö Ulos