TIKKURILA

VALTTI POHJUSTE 9L VÄRITÖN

Tuotenumero: 500084033

EAN: 6408070014349

Valtti-pohjuste on väritön, öljypitoinen puupintojen pohjuste ulkokäyttöön. Pohjuste tunkeutuu puuhun ja hidastaa kosteuden imeytymistä suojaten puupintaa homeelta. Pohjustaminen on tärkeä osa pinnan esikäsittelyä. Pohjuste suojaa...

heti saatavissa ???productpage.availability.available.express???
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Valtti-pohjuste on väritön, öljypitoinen puupintojen pohjuste ulkokäyttöön. Pohjuste tunkeutuu puuhun ja hidastaa kosteuden imeytymistä suojaten puupintaa homeelta.

Pohjustaminen on tärkeä osa pinnan esikäsittelyä. Pohjuste suojaa käsittelemätöntä puupintaa mm. sään ja pieneliöiden vaikutuksilta sekä parantaa maalin tarttumista. Hyvällä pohjatyöllä säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – ja lopputuloksesta tulee kaunis ja kestävä.

Valtti-pohjuste sopii hirren, sahatun ja höylätyn puun, lämpökäsitellyn puun sekä kestopuun käsittelyyn ennen pintakäsittelyä. Väritön pohjuste ei suojaa puupintaa auringonvalolta, ja siksi pinta kannattaa jatkokäsitellä mahdollisimman pian. Valtti sopii kaikille kuultokäsiteltäville ja peittomaalattaville puupinnoille mutta ei puuöljyllä ja punamultamaaleilla käsiteltäville pinnoille.

Pohjusteella käsitelty pinta on kosketuskuiva noin puolen tunnin kuluttua, ja pintakäsittelyn voi tehdä vuorokauden kuluttua.

• väri: väritön
• riittoisuus: sahalauta 4–5 m²/l, höylälauta 8–10 m²/l
• tiheys 0,8 kg/l
• kuiva-ainepitoisuus n. 15 tilavuusprosenttia

ESIKÄSITTELY

Puhdista käsiteltävä puupinta liasta, homeesta ja irtoavasta aineksesta. Käytä tarvittaessa homepesuainetta. Suojaa muut pinnat sekä kasvit pohjusteroiskeilta.

KÄSITTELY

Käsittele puupinta pohjusteella mahdollisimman aikaisessa rakennusvaiheessa. Jos pintakäsittely viivästyy pohjustamisen jälkeen esimerkiksi talven yli, pohjustaminen kannattaa tehdä uudelleen ennen pintakäsittelyä. Levitä runsaasti ohentamatonta Valtti-pohjustetta puhtaalle ja kuivalle puupinnalle siveltimellä tai ruiskulla. Puun voi myös upottaa pohjusteeseen. Puun päätypinnat kannattaa käsitellä erityisen huolellisesti. Työvälineet voi pestä lakkabensiinillä.

Käsittelyolosuhteet
Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva. Käsittelyn ja pohjusteen kuivumisen aikana tulee ilman lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Muista myös: pintamaali, pohjamaali, homeenpoistoaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, maalarinteipit, suojamuovit ja maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 9,5 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 32.5 x 32.5 x 22.0 cm
Pakkauskoko (l) 9
Ohenne Liuotin
Käyttö Ulos