TIKKURILA

ROSTEX SUPER RUOSTEENESTOPOHJAMAALI 10L VAALEANHARMAA

Tuotenumero: 500084523

EAN: 6408070018927

Rostex Super on nopeasti kuivuva ruosteenestopohjamaali, joka sopii kovaan rasitukseen joutuvien metallipintojen, kuten peltikattojen ja syöksytorvien, pohjamaalaukseen. Himmeäkiiltoinen, liuotinohenteinen Rostex Super sopii teräspintojen sekä...

heti saatavissa ???productpage.availability.available.express???
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Rostex Super on nopeasti kuivuva ruosteenestopohjamaali, joka sopii kovaan rasitukseen joutuvien metallipintojen, kuten peltikattojen ja syöksytorvien, pohjamaalaukseen.

Himmeäkiiltoinen, liuotinohenteinen Rostex Super sopii teräspintojen sekä sinkittyjen ja karhennettujen alumiinipintojen pohjamaalaukseen normaalia kovempaan rasitukseen joutuvissa ulkokohteissa. Se soveltuu sekä alkydimaalien että vesiohenteisten maalien pohjamaaliksi. Maalauskohteita ovat esimerkiksi peltikatot, vesikourut, syöksytorvet, suojapellit, kaiteet, lipputangot, veneet, tikkaat ja muut metallirakenteet. Maalipinnan kuivumisnopeus riippuu ilman lämpötilasta ja kosteudesta: +23 °C:n lämpötilassa maalipinta on pölykuiva noin 15 minuutissa ja päällemaalattavissa noin vuorokauden sisällä maalaamisesta.

• himmeä (kiiltoryhmä 5)
• riittoisuus: n. 10 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 45 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,3 kg/l
• EU VOC -raja-arvo (kat A/i): 500 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 500 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä maalattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Esikäsittely säästää aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Maalaamattomat pinnat
Uusi sinkitty peltikatto suositellaan maalattavaksi aikaisintaan yhden talven jälkeen. Paras tartunta saadaan jo sääolosuhteissa himmentyneelle, mekaanisesti tai kemiallisesti karhennetulle sinkitylle pinnalle. Poista pinnalla mahdollisesti oleva valkoruoste ja ruoste hiomalla tai teräsharjaamalla. Poista pinnalta vesiliukoiset valkoruostesuoja-aineet, lika, vesiliukoiset suolat, rasvat ja öljyt peltipesuaineella harjaa apuna käyttäen. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua. Sileät alumiinipinnat kannattaa karhentaa ennen maalausta.

Aikaisemmin maalatut pinnat
Poista irtoava vanha maali ja mahdollinen ruoste kaapien tai teräsharjaten. Viistä puhdistetun alueen ja kiinteän maalikerroksen raja. Pese pinta peltipesuaineella harjaa apuna käyttäen, huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua.

MAALAAMINEN

Suunnittele maalaustyö niin, että voit suorittaa pintamaalauksen neljän päivän kuluessa pohjamaalauksesta. Jos pintamaalaus viivästyy, pinta tulee hioa ja pestä sopivalla pesuaineella.

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja levitä se siveltimellä tai ruiskulla. Maalipinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä noin neljässä viikossa. Sitä ennen pintaa on käsiteltävä varoen.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan on oltava kuiva ja ympäröivää ilmaa lämpimämpi, lämpötilan vähintään +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnan lämpötila ei saa olla yli +40 °C, sillä muuten liuote haihtuu liian nopeasti, maalipintaan muodostuu huokosia, tarttuvuus heikkene ja maalipintaan voi syntyä kuplia.

Muista myös: pintamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 11,6 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 25.0 x 31.0 x 20.0 cm
Pakkauskoko (l) 10
Kiilto Himmeä
Ohenne Liuotin
Käyttö Ulos