TIKKURILA

PANSSARIMAALI 2,7L A VALKOINEN SÄVYTETTÄVISSÄ

Tuotenumero: 500089727

EAN: 6408070002605

Panssarimaali on kestävä ja perinteinen, ruosteenestopigmenttiä sisältävä peltikattomaali. Se sopii myös muiden sinkittyjen sekä alumiini- ja teräspintojen maalaukseen. Liuotinohenteisella Tikkurilan Panssarimaalilla voit maalata mm. peltikatot,...

heti saatavissa ???productpage.availability.available.express???
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Panssarimaali on kestävä ja perinteinen, ruosteenestopigmenttiä sisältävä peltikattomaali. Se sopii myös muiden sinkittyjen sekä alumiini- ja teräspintojen maalaukseen.

Liuotinohenteisella Tikkurilan Panssarimaalilla voit maalata mm. peltikatot, vesikourut, kaiteet ja teräsrakenteet. Ruosteenestopohjamaalin kanssa käytettynä se muodostaa kestävän maalipinnan, jonka kiilto himmenee kauniisti ajan myötä. Maalipinta on kuiva noin 3–5 tunnin kuluttua maalaamisesta, ja päällemaalaus kannattaa tehdä seuraavana päivänä. Panssarimaali kestää hyvin kulutusta ja säärasituksia. Ohenteena ja työvälineiden pesuaineena käytetään lakkabensiiniä.

• väri: valkoinen, sävytettävissä vaaleisiin sävyihin
• puolikiiltävä (kiiltoryhmä 3)
• riittoisuus: n. 8–12 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 55 tilavuusprosenttia
• tiheys n. 1,0–1,3 kg/l
• EU VOC raja-arvo (kat A/i): 500 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 500 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Uusi, sinkitty peltikatto suositellaan maalattavan aikaisintaan yhden talven jälkeen. Parhaiten maali tarttuu, kun pinta on saanut himmentyä vaihtelevissa sääoloissa tai kun se on karhennettu kemiallisesti.

Maalaamaton pinta
Poista mahdollinen valkoruoste ja ruoste hiomalla ja teräsharjaamalla. Poista myös lika, rasva ja öljy harjaamalla. Huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua hyvin. Alumiinipinnat on karhennettava ennen maalausta. Pohjamaalaa koko pinta ruosteenestopohjamaalilla.

Aikaisemmin maalattu pinta
Poista irtoava maali ja mahdollinen ruoste kaapimalla ja teräsharjaamalla. Jos maali hilseilee runsaasti, sen tarttuvuus on kauttaaltaan huono ja se kannattaa poistaa kokonaan. Pese pinta harjan avulla, huuhdo huolellisesti vedellä ja anna kuivua hyvin. Suojaa ruosteesta puhdistetut kohdat ruosteenestopohjamaalilla.

MAALAAMINEN

Suorita maalaustyö siten, että maalipintaa ehtii kuivahtaa ennen mahdollisen iltakasteen laskeumista, sillä kosteus aiheuttaa tuoreen maalipinnan himmenemistä.

Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia samaan astiaan sävyerojen välttämiseksi. Sekoita maali hyvin. Levitä mieluiten siveltimellä. Yleensä kertamaalaus Panssarimaalilla riittää. Ruosteenestopohjamaalilla maalattu pinta voidaan pintamaalata Panssarimaalilla jo muutaman tunnin kuluttua. Pintamaalaus on kuitenkin tehtävä viimeistään neljän vuorokauden kuluttua.

Maalipinnan liukkautta voidaan vähentää lisäämällä maalin joukkoon karhennusjauhetta. Tällöin tarvitaan kaksi maalikerrosta, joista jälkimmäisessä käytetään karhennettua maalia.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva ja ympäröivää ilmaa lämpimämpi. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Pinnan lämpötila ei saa olla yli +40 °C, sillä muuten tuote haihtuu liian nopeasti, tarttuvuus heikkenee ja maalipintaan voi muodostua huokosia tai kuplia.

Muista myös: ruosteenestopohjamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 3,456 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 18.2 x 19.2 x 18.0 cm
Pakkauskoko (l) 2,7
Käyttö Ulos
Kiilto Puolikiiltävä
Ohenne Liuotin
Perusmaali A