TIKKURILA

AITO PUNAMULTAMAALI 10L

Tuotenumero: 500882992

EAN: 6408070056240

Tikkurilan Aito Punamultamaali on perinteinen, keittämällä valmistettu punamultamaali, joka muodostaa hengittävän, jauhoontuvan ja kauniisti, vähitellen ajan myötä kuluvan maalipinnan. Aito Punamultamaali sisältää pellavaöljyä ja puhdasta...

heti saatavissa ???productpage.availability.available.express???
Tuote heti saatavilla kaupasta
 Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus kaupoista Katso saatavuus muista kaupoista

Katso saatavuus kaupoista

Syötä paikkakunta tai kaupan nimi hakeaksesi kauppoja

Tikkurilan Aito Punamultamaali on perinteinen, keittämällä valmistettu punamultamaali, joka muodostaa hengittävän, jauhoontuvan ja kauniisti, vähitellen ajan myötä kuluvan maalipinnan.

Aito Punamultamaali sisältää pellavaöljyä ja puhdasta rautaoksidipigmenttiä. Vanhan ajan täyshimmeä vesiohenteinen Aito Punamultamaali sopii uusien ja aikaisemmin keitetyllä punamullalla tai öljypohjaisella punamaalilla maalattujen sahalautapintojen ja karkeiden hirsipintojen ulkomaalaukseen. Käyttökohteita ovat esimerkiksi asuin- ja talousrakennusten ulkoseinät. Maalipinta on kuiva noin tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa vuorokauden kuluttua. Työvälineet pestään vedellä heti käytön jälkeen.

• väri: punainen
• täyshimmeä (kiiltoryhmä 6)
• riittoisuus: sahalautapinnat ja karkeat hirsipinnat n. 3 m²/l
• kuiva-ainepitoisuus: n. 26 painoprosenttia
• tiheys n. 1,1–1,2 kg/l
• EU VOC raja-arvo (kat A/d): 130 g/l 2010. Tuotteen VOC: maks. 130 g/l.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittely tekee lopputuloksesta kestävämmän ja kauniimman sekä pidentää huoltoväliä. Esikäsittelemällä maalattavan pinnan säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Maalaamaton puupinta
Harjaa puupinta puhtaaksi liasta ja pölystä sekä irtoavista puukuiduista. Pese mahdollinen home pois homepesuaineella ja poista irtoava pihka oksankohdista teräslastalla.

Aikaisemmin maalattu puupinta
Poista aikaisemmin keitetyllä punamultamaalilla tai öljypohjaisella punamaalilla maalatusta pinnasta irtoava maali teräsharjalla. Vältä harjauspölyn hengittämistä.

MAALAAMINEN

Pohjamaalaa ensimaalauksessa puupinnat 10 % vedellä ohennetulla Aito Punamultamaalilla. Pintamaalaa aikaisintaan seuraavana päivänä ja ohenna silloin maalia tarvittaessa. Sivele maali ohuesti hangaten. Huoltomaalauksessa Aito Punamultamaalia ohennetaan 10–15 % ja sivellään ohuesti hangaten yhteen tai kahteen kertaan riippuen puupinnan kunnosta.

Käsittelyolosuhteet
Maalattavan pinnan tulee olla kuiva, ilman lämpötilan yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 % maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana.

Muista myös: homeenpoistoaine, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet, hengityssuojaimet, maalarinteipit ja suojamuovit.

Tekniset tiedot

Tiedot Arvo
Pakkauksen nettopaino 11,5 kg
Tuotteen pakkauksen mitat (syvyys,leveys,korkeus) 21.9 x 31.0 x 20.0 cm
Pakkauskoko (l) 10
Käyttö Ulos
Kiilto Täyshimmeä
Ohenne Vesi