Ainoakoti Feenixin kätevä liukuoviratkaisu
Ainoakoti Feenixin kätevä liukuoviratkaisu

Ainoakoti Feeniks on Vuoristen koti, jossa aikuisten lisäksi asuvat perheen 8- ja 10-vuotiaat tytöt. Tilava talo koostuu 5-6 huoneeseen jakautuvasta 204 asuinneliöstä, 127 m2 viihdetilat sisältävästä kellaritilasta, 25 m2 autotallista sekä pihavarastoista.

Koti on pääosin sisustettu Sotkan huonekaluilla sekä Rautioista ja K-raudoista saatavilla pintamateriaaleilla, muun muassa Cello-tuotteilla. Sisustuksessa on runsaasti kiinnostavia yksityiskohtia. Yleisilme on pidetty skandinaavisena, mutta sitä on höystetty keskieurooppalaisin maustein.   

Vuoriset ovat suunnitelleet talon yhdessä arkkitehdin kanssa. Uusi koti on siis jokaista viivaa ja linjausta myöten perheen lähtökohtien mukainen. Esimerkiksi perheen talon yläkerrassa on tyttärien käyttöön tarkoitettu kylpyhuone, ja kellarin viihdetila toimii sekä lasten peli- että aikuisten rentoutumispaikaksi. Tilojen hyvä muunneltavuus onkin ollut yksi rakennusprojektin tavoitteista.

Liukuovilla tilansäästöä ja tyyliä

Eclisse Pocket Door -kehykset antavat hyvät lähtökohdat tilojen muuntamiseen ja jakamiseen. Ratkaisussa yhdistyvät edistykselliset toiminnallisuudet, turvallisuus, tilansäästö sekä tyylikkyys. Seinän sisään liukuvat väliovet ovat kätevä ratkaisu, kun kaikki tila halutaan hyötykäyttöön. Sami Vuorinen kertookin, että liukuovien ansiosta he pystyivät suunnittelemaan asioita, jotka eivät olisi muuten olleet toteutettavissa.

– Pohjaratkaisuamme ei olisi saanut toimimaan ilman liukuovia. Niiden toiminnallisuus olikin keskeisessä roolissa – kuten arkkitehti sanoisi, siirtymät ovat luontevia. Kääntyvät, saranoidut ovet olisivat monessa kohdassa olleet jopa turvallisuusongelma. Esimerkiksi naulakolla asioivaa henkilöä päin sellaiset olisivat auenneet ilman, että tämä olisi osannut yhtään varautua. Lisäksi liukuovet mahdollistavat tehokkaat neliöt – tilansäästöä syntyy, kun ovelle ei tarvitse varata kääntymistilaa.


Tutustu kaikkiin Asuntomessujen Eclisse Pocket Door -liukuovikohteisiin tästä »