Viisi vinkkiä pihan pikakohennukseen
Viisi vinkkiä pihan pikakohennukseen

Repsottaako portinpieli? Rullalautoja ja pesäpallomailoja lojuu siellä täällä, ja rappusilla kohoaa kenkävuori. Kun juhlat ovat tulossa, omaa pihaa tulee katsottua aivan uusin silmin. Ei huolta, sillä näillä vinkeillä saat pihan juhlakuntoon käden käänteessä.

Juhlat tulossa? Viisi vinkkiä pihan pikakohennukseen

 

Repsottaako portinpieli? Rullalautoja ja pesäpallomailoja lojuu siellä täällä, ja rappusilla kohoaa kenkävuori. Kun juhlat ovat tulossa, omaa pihaa tulee katsottua aivan uusin silmin. Ei huolta, sillä näillä vinkeillä saat pihan juhlakuntoon käden käänteessä.

1. Sujauta tavarat piiloon

Ensimmäinen askel pihankohennukseen on kerätä ympäri pihaa lojuva irtotavara piiloon vieraiden silmiltä. Tarkoitukseen sopivat erinomaisesti piha-arkut, joihin urheiluvälineet, lasten lelut, kumisaappaat ja puutarhatyökalut voi kätevästi kätkeä. Piha-arkku on siisti ja tyylikäs, joten sen voi sijoittaa vaikka terassille. Kerää vielä pyykit narulta ja pistä pyörät ojennukseen.

2. Silottele tärkeimmät paikat

Haravoi tai harjaa ainakin keskeiset kulkuväylät roskista, lehdistä ja oksista. Kisko pisimmät rikkaruohot pois kukkapenkeistä, jätä kiireessä muut.

3. Kukat tekevät juhlan

Juhlailmettä pihapiiriin tuovat runsaat istutukset. Istuta ruukkuihin värikkäitä kukkia ja reheviä yrttejä. Juuri lehteen puhjenneet pensaan taimet, kuten angervot, ovat myös suloisia. Sijoita ruukkuja sisäänkäynnin tuntumaan, terassille ja pöytäryhmien tietämille.

Voit somistaa keskeisimpiä paikkoja myös leikkokukin. Niitä kannattaa vaihteeksi asetella vaikka herkullisen värisiin Sinkki-kastelukannuihin, jotka voi myöhemmin ottaa kastelukäyttöön.

4. Juhlateltta ryhdistää

Myös erilaisilla juhlateltoilla ja katoksilla saa ryhtiä pihaan ja juhlaväen koolle haluamiinsa paikkoihin. Esimerkiksi tilavaan, 3x3 tai 3x4 metrin suuruiseen Gazebo-juhlatelttaan mahtuu järjestämään tarjoilua ja sijoittamaan pöytäryhmiä. Teltan katto hylkii vettä ja suojaa siten sateisemmallakin säällä. Teltan sivuseinät antavat myös suojaa – ovela juhlanjärjestäjä asetteleekin teltan sellaiseen kohtaan, jossa sivuseinillä saa peitettyä pihan epäkiitolliset kohdat katseilta.

Pienemmän Gazebo Cello wave -katoksen alle voi sijoittaa esimerkiksi buffetpöydän tai sohvaryhmän. Uutuustuote Pergola Halon muovipinnoitettu kangaskatto rullautuu tarvittaessa pois ja takaisin. Pergolan saa kiinnitettyä helposti vaikka terassille.
Myös aurinkovarjoilla voi luoda viihtyisiä oleskeluryhmiä. Riippuva aurinkovarjo laskeutuu kauniisti pöytäryhmän ylle ja suo leppeää tunnelmaa halkaisijaltaan 2,5- tai 3-metrisellä kankaallaan.

5. Ole vieraita vastassa

Toivota vieraat tervetulleeksi jo heti portilla. Vie portille iloinen kukka-asetelma tai kiepauta sinne kranssi tuoreista kukista, eikä kukaan enää huomaa repsottavaa portinpieltä. Jätä portti kutsuvasti auki.


Pihan kohennusvinkkejä antoi Jenni Välimäki, Rautakesko Oy:n Category Manager.
Teksti Sari Toikkanen