Joulun tunnelmaa kukilla
Joulun tunnelmaa kukilla

Katso joulukukkavinkit Kukkala-blogin Sannalta, johon iski joulunlaittovimma!

Niin se vaan iskee joka vuosi viimeistään syksyn pimentyessä. Nimittäin joulunlaittovimma! Aloitan jouluisen tunnelman virittelyn laittamalla havuja maljakkoon. Lisään mukaan oksia, valoja ja kynttilöitä ja tietenkin kukkia. Leikkokukkatarjonta muuttuu sopivasti loppuvuodesta jouluisemmaksi ja hyasintit saapuvat. Olisiko joulu samanlainen ilman kukkia? Minulle ei. Kukilla kun saa niin helposti luotua kotoisan ja viihtyisän tunnelman.

Omassa joulussani suosin selkeitä ja hyvin luonnonmakuisia koristeita: oksapino hyasinttien juurella, havunoksa maljakossa tai sammal astiassa. Glamouria ja vastakohtaa tähän kaikkeen tuon kiillolla ja glitterillä.

Hyasintit ja jouluruusu
Hyasintit ja jouluruusu

Oksapinon hyasintit

Nämä pienet hyasintit istutin harmaaseen keraamiseen astiaan, ja päälle asettelin kasan männyn ja kuusen käpyjä sekä lehtikuusen ja lepän oksia. Avautuessaan hyasintin kukat nousevat kauniisti oksapinon keskeltä.
 

Jouluruusu sammalpalloilla

Valkoinen jouluruusu on kaunis kuin jalokivi. Kontrastien suurena ystävänä yhdistin kiiltävän hopean ja lasin sekä metsäisen sammaleen, josta pyörittelin kasvin juurelle palloja. Jouluruusu pitää kosteasta ja viileästä, joten jos mahdollista, kannattaa se kiikuttaa yöksi viilentymään.

Pitsilehti ja joulutähti
Pitsilehti ja joulutähti

Nopea viherkasviasetelma

Tästä ei jouluasetelman teko helpommaksi voi muuttua! Muutama viherkasvi, joulupalloja, multaa ja sopiva astia. Olen istuttanut tähän samppanjacooleriin pitsilehtiä. Mullan pinnan ja pallojen välissä on leivinpaperia.
 

Punainen joulutähti

Joulutähti kuuluu jouluun! Tämä useissa väreissä komeileva joulun tähti karttaa kylmää ja vetoa. Kastelussa muista kohtuus, juuripaakku ei saa kellua vedessä.

Raudoitusverkko, kuusi ja männynoksa
Raudoitusverkko, kuusi ja männynoksa

Raudoitusverkko pukeutuu jouluun

Olen nostanut raudoitusverkon katseenvangitsijaksi seinälle. Se toimii kivojen kuvien ja pienten maljakoiden ripustuspaikkana. Nyt olen laittanut siihen joulukoristeita ja muun muassa pikkuruisia kuusenoksia pieniin vesipulloihin. Maljakossa on mullasta ja sammalesta pesty kuusi.

Männynoksa kukkana

Männynoksa maljakossa luo kivan talvisen tunnelman kotiin. Sen voi tuoda sisään jo hyvissä ajoin, koska se ei ole liian jouluinen. Kannattaa kokeilla myös muita havuja.

Terassin joulu
Terassin joulu

Terassin joulu

Puen lasiterassin talveen jo hyvissä ajoin loppusyksystä. Pienet kuuset ja koivut terrakottaruukuissa tunnelmavaloineen luovat mukavan metsäisen tunnelman. Lähempänä joulua lisään vain koristeiden määrää, ja jouluinen metsä on valmis!

 
Ihanan kukkaista joulun aikaa toivottelee Kukkala-blogin Sanna