Grillaten rouheammat puutarhajuhlat
Grillaten rouheammat puutarhajuhlat

Ylioppilasjuhlia, rippujuhlia tai vuosipäiviä juhlitaan perinteisesti pikkusuolaisia ja kakkukahveja varovasti maistellen. Mikset tänä vuonna löysäisi kravattia, kuumentaisi grillä ja järjestäisi vieraille ikimuistoiset, astetta rouheammat puutarhajuhlat aitoon barbeque-tyyliin!

Vinkit onnistuneisiin grilli-juhliin:

  • Valmistaudu asianmukaisilla laitteilla ja varusteilla.
  • Arvioi sekä vierasmäärän että grillin koon ja tehokkuuden perusteella, kuinka suuri osa tarjottavista on mahdollista valmiista niin, että kenenkään ei tarvitse odottaa ruokaa liian kauaa. Pienelle joukolle herkut vihanneksista lihoihin voi tarjota höyryävänä suoraan lautaselle, kun taas isolle vierasmäärälle on tarjoilua syytä painottaa esivalmisteltaviin lisukkeisiin, kuten salaatteihin.
  • Valitse ruokateema, joka näkyy kaikissa tarjottavissa. Se antaa sekä hyvän puheenaiheen,että voi myös tarjota vieraille uusia makuja. Rennommissa pirskeissä toimivat esimerkiksi amerikkalaiset grilliherkut.
  • Mieti, onko madollista osallistaa vieraita ruoanlaittoon. Anna vieraiden esimerkiksi koota omat burgerinsa seisovasta pöydästä oman makunsa mukaisesti.
  • Ennakoi pyytämällä riittävästi käsipareja avuksi kokkailun pyörittämiseen, jotta ehdit itsekin nauttia juhlien tunnelmasta ja maukkaista tarjottavista!


Laatutietoiselle grillaajalle tehojensa puolesta erinomainen valinta on Napoleon LEX605 -kaasugrilli.

Katso lisää reseptejä ja muita vinkkejä grillaukseen K-ruoka.fi:stä!