Lämmitys ja ilmanvaihto 2000-luvun talossa

Lämmitys ja ilmanvaihto 2000-luvun talossa

2000-luvun talossa on usein  lämmönlähteenä kaukolämpö tai maalämpö. Erilaiset hybridijärjestelmät ovat koko ajan yleistyneet. Lämpöä voidaan vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään ottaa myös suoraan auringosta tai hyödyntää ilmasta veteen lämpöpumppuja. Myös pelletti- ja hake- ja puukattiloita asennetaan edelleen.
2000-luvun taloissa yleensä jo koneellinen ilmanvaihto ja lämmöntalteenotto. Talossa saattaa olla myös poistoilmalämpöpumppu, joka huolehtii myös rakennuksen ilmanvaihdosta.

 Jos asut 2000-luvun omakotitalossa ja energialasku tuntuu liian suurelta, lämmitysjärjestelmän täydentämiseen ja tehostamiseen on monenlaisia mahdollisuuksia. Vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään liitettyä hybridijärjestelmää voidaan täydentää. Suorasähkölämmitystaloon voidaan hankkia ilmalämpöpumppuja tai varaava tulisija.

Vaikka 2000-luvun talossa olisikin jo lämmöntalteenotolla varustettu koneellinen ilmanvaihto, sen LTO:n teho ei aina vastaa nykystandardeja, joten esimerkiksi laajemman energiaremontin yhteydessä kannattaa selvittää uusimismahdollisuudet.

 

Lue lisää 2000-luvun taloista.

Lue lisää  ja tutustu K-raudan lämmitys- ja ilmanvaihto toimittajiin

Sinua voisi kiinnostaa myös:

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}