Perustukset ja julkisivu 1970-luvun talossa

Perustukset ja julkisivu 1970-luvun talossa

1970-luvulla maanvarainen betonilaatta oli yleisin perustamistapa. Betonilaatta eristettiin yleensä alapuolelta. 1970-luvun taloissa oli edelleen paljon valesokkeleita. Myös rinneratkaisut olivat suosittuja. Näissä taloissa on kellari.

Tiiliverhous oli erittäin suosittu julkisivu myös puurakenteisessa omakotitalossa. Räystäitä ei tasakattoisissa taloissa suosittu. Niiden tilalle rakennettiin korkeita laudoitettuja otsia. Tällä vuosikymmenellä rakennettiin toki edelleen myös puujulkisivuja. Vuosikymmenen alussa otettiin käyttöön höyrynsulku estämään kosteuden pääsyä rakennuksen sisäpuolelta seinärakenteeseen.

 

Jos asut 1970-luvun talossa, varaudu korjaamaan valesokkelirakenne. Samassa yhteydessä on toteutettava tai uusittava salaojitus ja sadevesijärjestelmä. Rinneratkaisuissa kannattaa harkita kellarikerroksen ja perustusten vedeneristyksen parantamista ja lisäeristämistä.  Radonmittaus kannattaa toteuttaa erityisesti riskialueilla.

Myös alkuperäinen julkisivurappaus voi olla vaurioitunut. Tiiliverhoukset ovat yleensä edelleen täysin kunnossa. Puuosat, kuten ikkunat ja ovet, vaativat jo ainakin huoltoa.

Julkisivuremontissa voidaan rakentaa myös alkuperäisestä poikkeava julkisivu ja vaihtaa materiaalia. Julkisivukorjauksen yhteydessä kannattaa myös lisäeristää.

 

Lue lisää 1970-luvun taloista.

Lue lisää perustuksista ja julkisivuista ja tutustu K-raudan perustustoimittajiin.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}