Perustukset ja julkisivu 1960-luvun talossa

Perustukset ja julkisivu 1960-luvun talossa

1960-luvun taloissa yleistyi matalaperustus. Vallitseva alapohjatyyppi oli vuosikymmenen lopulla maavarainen betonilaatta. Varhaisimmista perustuksista eristeet saattavat puuttua. Eriste voi sijaita laatat päällä tai kaksoislaattalattiassa kahden betonilaatan välissä. Matalissa taloissa otettiin käyttöön ulkoseinän ja alapohjan välisiltä kylmäsilloilta suojaamaan valesokkeli, joka on osoittautunut riskirakenteeksi.

1960-luvulla rakennettiin sekä tiilitaloja että tiilellä verhoiltuja puutaloja.  Myös puuverhoillut ja rapatut julkisivut ovat yleisiä tämän vuosikymmenen taloissa.

Jos asut 1960-luvun talossa, varaudu korjaamaan valesokkelirakenne. Myös salaojat on rakennettava tai uusittava. Radonmittaus kannattaa toteuttaa erityisesti riskialueilla.

1960-luvulla rakennetun omakotitalon puu- ja mineriittiverhouksen sekä puuosien kunto kannattaa tarkistaa. Myös alkuperäinen julkisivurappaus voi olla vaurioitunut. Tiiliverhoukset ovat yleensä edelleen täysin kunnossa.

Julkisivuremontissa voidaan rakentaa myös alkuperäisestä poikkeava julkisivu ja vaihtaa materiaalia. Julkisivukorjauksen yhteydessä kannattaa myös lisäeristää.

 

Lue lisää 1960-luvun taloista.

Lue lisää perustuksista ja julkisivuista ja tutustu K-raudan perustustoimittajiin.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}