Valkoisen vallassa ja harmaan sävyt

Vahvat kontrastit – pitsi ja betoni, piirroskuviot ja struktuurit, rypistetty paperi ja sileä marmori – sekä kevyesti taitetut valkoiset sopivat samaan tilaan, kunhan peruspinnat ovat neutraaleja. Rosoisuus, himmeä silkki ja valoa heijastelevat kolmiopinnat ovat olleet suunnittelijoiden innoituksen lähteinä.

Luonto antaa suunnitteluun oivat aiheet, joita voit pelkistää äärimmilleen – modernin muotoiluperiaatteen mukaisesti. Vaalea puu ja tummemmat harmaan sävyt toimivat tukiväreinä. Karvaiset taljat, virkatut matot, aidot pitsit ja rosoiset lasiesineet elävöittävät valkoisen.

 

Shades of grey. Silmämme näkevät harmaata suuren osan vuodesta. Ehkä rakastamme harmaata siksi, että silmämme ovat harjaantuneet erottamaan siinä niin monia sävyjä.

Harmaa sisustus saattaa vaikuttaa ajatuksena ankealta. Tavoitteena on pehmeä ja mutkaton tunnelma. Siinä myös valaistuksella on merkitystä. Kokonaan harmaan sisustuksen täydentäminen väreillä ja muodoilla vaatii huolellista sommittelua, mutta lopputulos on rauhallinen ja seesteinen.

Olisiko suomalainen sisustus siis todellisuudessa harmaa vain teoriassa?