Nuoren parin koti
Nuoren parin koti

Voi nuoren parin onnea! Joskus kuitenkin esiintyy haasteita kun samaan kotiin täytyykin mahtua kaksi nuoren parin joskus hyvinkin erilaista makua. Hiukan romanttinen ja eri aikakausien teemoja mustan ja valkoisen avulla yhdistelevä tyyli auttaa ratkaisemaan pulman.

Keittiö - SEURAELÄMÄN KESKUS

Keittiö on kodin sydän ja uuden yhteisen arjen rakentamisen hermokeskus. Keittiössä vietetään paljon aikaa ja se toimii usein myös seuraelämän keskuksena kokkailun lisäksi. Nuoren parin toiveissa saattaakin olla, että pienessä keittiössä voisi ruoan valmistamisen lisäksi mahtua juhlimaan kavereiden kanssa.

Pienessä kaupunkiasunnossa pöytätilaa tarvitaan myös opiskeluun ja työskentelyyn, väljemmät neliöt antavat mahdollisuuden isoon keittiöön.

Kuvan upean luonnonvalkoisen keittiön rento, moderni ja kotoisa tunnelma on saatu aikaan näillä suhteellisen helpoilla keinoilla:

  • Lankkukuosinen vinyylilattia
  • Valkoinen taustaseinän laatoitus
  • Musta tai tumma neutraalin sävyinen työtaso
  • Yläkaapit on korvattu avohyllyillä

Materiaalien ei kuitenkaan aina tarvitse olla eleettömiä ja aineettoman tuntuisia. Modernia ja nuorekasta vaikutelmaa voi tavoitella myös runsaampien pintojen detaljien avulla.

KYLPYHUONEESTA VIIHTYISÄ JA TUNNELMALLINEN

Perustuotteiden ja tehokkaiden pinta- ja värikontrastien avulla kylpyhuoneessa voi saada aikaan viihtyisän tunnelman, jolla on myös ajallista syvyyttä.

Pienestäkin WC:stä saa helposti viihtyisän yhdistämällä mustaa ja valkoista. Mustan ja valkoisen väriharmonia kestää aikaa ja takaa mukavan tunnelman. Esimerkiksi musta mosaiikkilattia ja valkoinen iso kiiltävää seinälaatta sopivat loistavasti yhteen.

Lisäksi upean kylpyhuoneen saa aikaan mustaksi maalattulla lankkulattialla, joka rajataan korkealla valkoisella jalkalistalla. Valkoiset seinät päällystetään Cottage-laatalla n. 1 m korkeuteen lattiasta. Seinä rajataan vielä boordilla, jonka jälkeen loput seinästä maalataan mattavalkoiseksi. Helppoa, mutta näyttävää!

 

SISUSTUKSEN OIKEAT MATERIAALIT

Keräily ja kierrätys kuuluvat sisustusestetiikkaan riippumatta iästä. Klassikkokalusteiden ja designesineiden keräily on hauska harrastus, joka voi toteutua pienissä yksityiskohdissa tai suurten kalusteiden kuten pöytien, valaisimien ja istuinten vahvoissa ja aikaa kestävissä designvalinnoissa.

Econ mustavalkoiset kuosit ovat peräisin vanhoista kokoelmista jotka kestävät aikaa, mutta toteutus kestävälle kuitupaperille takaa nykyaikaisen laadun.

Lattian neutraalit pinnat voivat olla edulliset ja käytännölliset, mutta tekstiileissä ja kalusteissa suositaan luonnonmateriaaleja: villaa, nahkaa, pellavaa ja niin edelleen.

Luonnon kuormittuminen ja kestävän kehityksen arviointi ovat muuttaneet sisustusteollisuutta. Useat kuidut on valmistettu täysin tai osittain kierrätetystä raaka-aineesta.

Polypropyleenistävalmistetut sisustusmatot sopivat ominaisuuksiensa ja myös kuosinsa ansiosta sisälle ja ulos.