Robottileikkuri Gardena R160L

Robottileikkuri Gardena R160L

Testaaja: Jani Suoja
Testipaikka: Huittinen
Testiaika: Kesä 2013, viikkoa ennen kuin Garneda saavutti tietoisuuden
Arvosana: 4/5
     


Testipäällikkö: Nano nano, Jani! Tuotko terveisiä tulevaisuudesta?

Jani: Voidaan niinkin sanoa. Ajalta, jolloin robotit hallitsevat maailmaa.

Testipäällikkö: Hui. Tässähän ihan puntti tutisee.

Jani: Leikki sikseen. Robottileikkuri tuossa on pihamaalla pyörinyt jo jonkin tovin. Ja antanut kiltisti isäntänsä vetää lonkkaa.

Testipäällikkö: Eli koneiden kapinasta ei ole tietoakaan.

Jani: Ei sitten mitään. Täytyy myöntää, että ensimmäisellä kerralla muutaman minuutin käytön jälkeen tuli enemmänkin mieleen, että mikähän lelurobotti se tämäkin vehje on.

Testipäällikkö: Katos, katos. Ei sitten kuitenkaan päätynyt leikkikaluksi lastenhuoneeseen?

Jani: No sanontakin kuuluu, ettei keskeneräistä työtä saa arvostella ja se päti tässäkin tapauksessa. Kun malttoi vähän odottaa, niin työn jälki oli jo selvästi havaittavissa. Varsinkin kun ymmärsin laskea leikkuuterää alemmaksi.

Testipäällikkö: Oppia ikä kaikki. Mutta entäpä märällä nurmikolla?

Jani: Olemme käyttäneet leikkuria myös sateella, eikä leikkuujäljessä ole havaittavissa mitään eroa kuivaan nurmeen. Pihallamme on myös loivaa rinnettä ja sen leikkuri laskee ja kiipeää yhtälailla kuin ajelee tasaisellakin.

Testipäällikkö: Kuulostaa hyvältä. Mitä, jos vastaan tulee puutarhatonttu?

Jani: Hätiä mitiä. Esteisiin se pysähtyy hyvin ja kääntää suuntaa, joten ruumiilta on vältytty. Eikä muutakaan asiaankuulumatonta ole ainakaan vielä leikkaantunut.

Testipäällikkö: Eli kukkapenkki on säilynyt ja sen myötä perhesopu. Onko tämä siis laite, jota Jani Suoja uskaltaa ihan omalla nimellään suositella?