MTD RF125H ­ajoleikkuri

MTD RF125H ­ajoleikkuri

Testaaja: Jari Kurikka
Testipaikka: Turku
Testiaika: 25.5.2013
Arvosana: 4/5
    


Testipäällikkö: Moi Jari! Ei suinkaan Kurikasta vaan Suomen Turusta.

Jari: Juurikin näin.

Testipäällikkö: No niin. Voidaan kait sanoa, että pääsit jokamiehen unelmahommiin. Päältäajettavan ruohonleikkurin puikkoihin. Mitkä olivat ensitunnelmat?

Jari: Kone käynnistyi helposti sähköstartilla ja kevyellä ryypytyksellä.

 Vaihteisto toimi hyvin ja kone kääntyi todella pienellä säteellä. Etupyörät taittuvat lähes linkkuun, joten vaikkapa pensaiden ympäri pääsi näppärästi. Kääntösäde kun on vain vaivaiset 46 cm.

Testipäällikkö: Voidaan siis puhua jopa käänteentekevästä leikkuukokemuksesta. Sujuiko homma myös vikkelämmin?

Jari: Leikkuuleveyttä on lähes metri, joten valmista tulee nopeasti. Oman nurmikon ajamiseen meni vajaa kolmannes siitä, mitä työnnettävällä leikkurilla meni. Leikkuukorkeuksia on muuten viisi ja ainakin kesän ensimmäiselle leikkuulle keskimmäinen sopihyvin. Ruoho katkesi siististi ja lensi pitkälle.

Testipäällikkö: Kuulostaa jo liian hyvältä ollakseen totta. Löytyikö mitään, mistä nurista?

Jari: No, ei tämäkään maailma vielä valmis ole. Istuimen selkänoja voisi ehkä olla pitkälle kuljettajalle korkeampi, jotta se tukisi ristiselkää paremmin – ainakin suuria tiluksia ajettaessa. Pidemmillä siirtymätaipaleilla ajovauhti tuntui aluksi hitaalta, mutta leikatessa nopeutta on sopivasti. Tämä ajoleikkuri ei myöskään leikkaa peruutettaessa. Jos leikkuupäitä ei nosta peruuttaessa ylös, kone pysähtyy. Samoin leikatun ruohon poistoaukon ohjainotti helposti kiinni, sillä se on aika iso.

Testipäällikkö: Menikö ns. fiilikset?

 Jari: Ei tietenkään. Toki edestakainen ajaminen häiritsee hieman, jos pihalla on paljon pieniä välejä. Mutta oikealla ajojärjestyksellä nämä ominaisuudet sai ainakin omalla pihalla helposti hallintaan.

Testipäällikkö: Jari on siis mies, joka ei pienestä hätkähdä. Eli plussalle jäätiin tässäkin testissä?

Jari: Näin voidaan kyllä todeta. Ja jos saan vielä lisää suitsuttaa?

Testipäällikkö: Ole hyvä vaan.


Jari: Moottoritilaan on avoin pääsy, joten tankkaus ja huoltotoimenpiteet on helppo tehdä. Leikkurissa on käsijarru, joten se pysyy hyvin paikallaan kaltevallakin alusta. Vaihteiston saa kytkettyä vapaalle takana olevasta vivusta, jolloin leikkuria voi helposti työntää varastossa tai tallissa. Koneen puhdistaminen on helppoa, sillä ruohosilppu ei kerry leikkuupäiden koteloihin, vaan lentää ulos.


Testipäällikkö: Mistäs näin hienoja pelejä oikein tulee?

Jari: Valmistusmaa on Saksa, eikä työn jäljessä ole moitteen sijaa. Pikku yksityiskohtana vielä, että janojuoma kulkee helteisenä päivänä kätevästi mukana.

Testipäällikkö: Kippis sille! Saattaa hyvinkin olla, että nurmikon leikkaamisesta tulee teillä päin haluttu työ.

Jari: On jo tullut. Kippis!