Makita Akkuporakone DDF480RTJ 18V testaus

Makita Akkuporakone DDF480RTJ 18V testaus

Morjens, olen Veera Jyväskylästä ja pääsin kauhealla mäihällä testaamaan Makitan DDF480RTJ akkuporakonetta.

Testaaja: Veera Rantanen-Piirainen

Jo ennen koneen saapumista kävin tutkimassa teknisiä tietoja ja totesin että tästä alkanee kaunis ystävyys. Hiiliharjaton moottori ja kahden 18V 5,0 Ah akun setti takaa työstöaikaa oikein kunnolla eikä käpy pala jatkuvaan akkujenvaihtosirkukseen.

Ensimmäisessä testitilanteessa porasin kylpyhuoneen ovilehtiin uudet reiät 48 mm kuppiterällä. Vääntöä riitti koneessa ja terä upposi vaivattomasti kerta toisensa jälkeen valittamatta. Kymmenen poratun reiän jälkeen akkunäyttö näytti edelleen 3/3 palkkia! Joskus on saanut käyttää parikin täyttä akkulatausta muilla vehkeillä vastaavaan suoritukseen. Laittoi hymyilyttämään.

Seuraavaksi kairasin oviin uusille lukkopesille tilaa 18 mm poranterällä. Poraaminen sujui hyvin ja konetta oli helppo kontrolloida sen muodon ansiosta. Kone sopii hyvin käteen, kädensija on hoikka eikä sitä tarvitse puristaa niin kuin paksumpia vastaavia. Kokonaisuudessaan näppituntuma on miellyttävä sekä omaan pienempään, kuin kuulemma myös isompaan kätöseen.

Lopuksi käytin Makitaa koteloiden levyttämisessä (ek:ta peltirankaan). Aluksi mietin mahtaako hauista alkaa hapottaa kun koneella joutuu työstämään paljon ylöspäin, mutta lopulta paino tuntuikin erittäin kohtuulliselta koneen kokoon nähden. Myös tässä hommassa tehokas kone sai työn luistamaan nopeasti ja vaivattomasti. Kullan arvoiseksi nousi hyvä LED-valo, kun nurkat jäi osittain hämärään. Tulipa valoa käytettyä apuna muissakin töissä kun kone näppärästi vyöllä mukana kulki.

Kaiken kaikkiaan vaikutuksen teki pieni virrankulutus: kolmen päivän erinäisten ruuvaamisten ja poraamisten jälkeen akkua oli edelleen ensimmäisestä latauksesta jäljellä 1/3 eikä laturille tullut testiajan puitteissa käyttöä. Latausaika olisi ollut varsin kohtuullinen 45 minuuttia ja laturin käyttö idioottivarmaa. Muut seikat jotka eniten sydäntä lämmittivät olivat koneen vääntö, kirkas Led-valo joka syttyy ilman pyöritystäkin, miellyttävä tuntuma kädensijaan ja työkavereiden kateelliset naamat.

Annan täydet pisteet ja yläpeukun!