Lumilinko MTD OPTIMA 61K

Lumilinko MTD OPTIMA 61K

Testaaja: Antti Kuusela
Testipaikka: Kuusamo
Testiaika: 8.-10.1.2014
Arvosana: 4/5


Testipäällikkö: Terve Antti! Onko minulla kunnia haastatella ihan aitoa, oikeaa julkkista?

Antti: No, ei tässä vielä seiskan etusivulle asti ole päästy. Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että lumilingon luovutus tapahtui Rautia Kuusamossa ja kauppias Heikki Korpela oli kutsunut paikallemyös paikallislehdistöä.

Eli paikallislehden sivuilla komeilivat sekä miehet että itse linko.

Antti: Heti kun luovutusjuhlallisuuksista kotiuduin, oli aika pistää linko tositoimiin. Lunta oli näet satanut koko päivän ja piha oli jo melkoisen kinoksen peitossa. Ja MTD oli tankkausta vaille valmiina.

Testipäällikkö: Eli menovettä tankkiin ja lunta linkoamaan?

Antti: Niin juuri. Kone hyrähti startilla käymään ja sitten käytiin kinosten kimppuun. Täytyy sanoa, että kyllä aika vaivattomasti lumi lentää kauaskin piha-alueelta eikä kasaudu valleja, kuten kolaamalla tapahtuu.

Testipäällikkö: Niin, että lumet saa näppärästi halutessaan siirrettyä naapurin tontille?

Antti: Heh, onhan se mahdollista, mutta en lähtisi suosittelemaan.

Testipäällikkö: Vitsi, vitsi. Ja sitten takaisin asiaan.

Antti: Joo. MTD on ollut positiivinen yllätys. Vaikka kyseessä ei ole merkin suurimpia malleja, niin se on riittänyt vallan hyvin isonkin pihan kunnossapitoon. Ei ole koneesta loppuneet tehot kesken.

Testipäällikkö: Onko Antin ja lingon suhde ollut pelkkää honeymoonia?

Antti: Pientä miinusta pitää antaa koneen työvalosta, joka on hieman heikkotehoinen ja jää heittotorven taakse jättäen pienoisen varjon työskentelyalueelle. Tietenkinleveämpi syöttökita nopeuttaisi pihan putsaamista, mutta niitähän on sittensuuremmissa malleissa tarjolla.

Testipäällikkö: Eli aika pieniä ovat murheet ns. isossa kuvassa?

Antti: Kyllä. Eli kiitosta vaan kovasti testimahdollisuudesta ja hyvää talven jatkoa kaikille. Kyllä tämä ihan suositeltava vekotin kaikin puolin on.

Testipäällikkö: Kiitos itsellesi! Haluatko lähettää terveisiä?

Antti: Lähetetään terveiset sitten ihan muissa yhteyksissä. Mutta se vielä, että bensan kulutusta on vielä vaikea arvioida, kun ensimmäisellä tankkauksella vasta mennään. Kohta puoliin täytynee suorittaa ensimmäinen öljynvaihto, kuten uusissa laitteissa kuuluukin.

Testipäällikkö: Kyllä on linko päässyt hyvään kotiin...