Kärcher Höyrypuhdistin SC 2500

Kärcher Höyrypuhdistin SC 2500

Testaaja: Anu Suursalmi
Testipaikka: Ivalo, Inari
Testiaika: 2.-4.5.2014
Arvosana: 5/5


Testipäällikkö: Suursalmen Anu, jos en väärässä ole?

Anu: Kyllä, hei vaan!

Testipäällikkö: Hei! Ja vieläpä siivouksen ystävä?

Anu: Totta sekin.

Testipäällikkö: No, mutta sitten täyttä höyryä testin kimppuun.

Anu: Sehän passaa. Ensimmäinen ajatus laatikkoa aukaistessa oli, että ovat nämä Kärcherit makean värisiä. Herkullinen keltainen yhdistettynä hyvään muotoiluun innostivat putsaushommiin hetimiten. Kahlasin käyttöohjeen läpi ja aloitus oli helppoa. Laite tuntuu olevan hyvin tarkka vesisäiliön täsmällisestä sijoituksesta japiippailee, jos se ei ole tismalleen kohdallaan.

Testipäällikkö: Piip tähän väliin! Mikäs oli ensimmäinen testikohde?

Anu: Aloitin ikkunoista ja höyryä töhötellessäni mietin, että näinköhän tahmeat sormenjäljet lähtevät ovilasista pelkällä vesihöyryllä, kun aiemmin olen joutunut pesemään pariinkin kertaan astianpesuaineella. Mutta kylläpä vain tuli kirkasta! Pesu käy myös paljon nopeammin verrattuna perinteiseen menetelmään.

Testipäällikkö: Ja seuraavaksi siirryit kylppäriin?

Anu: Kyllä. Kylpyhuoneen suihkunurkkauksen valkoinen laattaseinä ei vaikuttanut kovinkaan likaiselta, mutta lattiasuulakkeeseen kiinnitetty froteeliina osoitti käsittelyn jälkeen jotain aivan muuta. Lisäksi laatat kuivuivat nopeasti eikä pisarajälkiä jäänyt. Luulin ennakkoon, että tämä on paljon kosteampaa puuhaa, mutta olin väärässä – edes sukkia en saanut kastelluksi.

Testipäällikkö: Eli työt kylpyhuoneessa jatkuivat kiivaana ilman keskeytyksiä?

Anu: Juuri niin. Seuraavaksi jynssäsin pesurin pienellä pyöröharjalla nurkkien saumat.Saippuajäämistä ja vesiroiskeista samentuneet hanat ja putket kirkastuivat todella hyvin. Käytin pistesuihkua joka kolkkaan ja pyyhin froteepyyhkeellä. Ennen tähän on tarvittu saippuoitua teräsvillaa, mutta ei enää ikinä tämän jälkeen. Tykkäsin myös froteeliinan kiinnityssysteemistä, se pysyi napakasti kiinni suulakkeessa.

Testipäällikkö: Eikä lattiakaan saanut olla rauhassa.

Anu: Ei. Laattalattian puhdistuksessa tämä oli todella verraton. Koiraihmiset tietävät, minkä määrän likaa pikku käpälät ehtivät kuskaamaan sisälle. Kylpyhuone kuivahti nopeasti höyrykäsittelyn jälkeen ja tuoksui puhtaalta. Ajatelkaa – ilman mitään pesuaineita!

Testipäällikkö: Ajatellaan niin, että otsaa pakottaa. Mitäpä kylpyhuoneen jälkeen? Lepoa kenties?

Anu: Älä hulluja puhu. Seuraavaksi puhdistin rantasaunan terässangot ja löylykipot ja kirkasta tuli. Höyry pehmensi jopa pihkapisarat, joten ne sai kätevästi pois.

Testipäällikkö: Entä sitä seuraavaksi?

Anu: Testasin myös, miten höyrykäsittely vaikuttaa huopakumisaappaiden irrotettaviin sisätossuihin, jotka olivat jo aika tunkkaiset. Pelkäsin, että höyry saattaa aiheuttaa kutistumista.

Testipäällikkö: No miten kävi? Saiko puutarhatonttu uudet huopikkaat?

Anu: Mitä vielä! Raikkaassa ulkoilmassa kuivatut tossut eivät mitenkään muuttaneet muotoaan, mutta ikävä odööri oli hävinnyt. Hyvä homma, näillekin saa höyrypesulla pidemmän käyttöiän.

Testipäällikkö: Hmmm, saattaisi allekirjoittaneenkin lähipiiri arvostaa kenkieni höyrykäsittelyä. Mutta mitenkäs puhdistimen muut kuin puhdistusominaisuudet?

Anu: Höyrypuhdistimen suunnittelussa on mielestäni hienoa se, että kaikki lisävarusteet kulkevat kätevästi mukana ja ne on helppo vaihtaa. Vehje varastoituu pieneen tilaan ja vielä jos siinä olisi imureista tuttu kelautuva johto, niin setti olisi aivan täydellinen.

Testipäällikkö: Sittenhän kaikki olisi jo liiankin täydellistä. Mitenkäs tästä eteenpäin? Onko kaikki jo saavutettu?

Anu: Ei suinkaan. Seuraavaksi aion oikoa pellavaverhojen rypyt ja käyn auton sisätilojen kimppuun tämän keltaisen kaverini kanssa. Harkitsin myös eräreissulla rötjäytyneen miehen perusteellista höyryttämistä, mutta päädyin kuitenkin saunan lämmittämiseen.

Testipäällikkö: Sepä hyvä. Loppusanat, olepa hyvä.

Anu: Tämä on todellakin hyödyllinen ja monikäyttöinen vehje. Voin uskoa, että moni siivousintoilija jää koukkuun tämän käyttämiseen!

Testipäällikkö: No, yksi on jo ainakin jäänyt.

Anu: Toden totta.