Impulssirunkonaulain Paslode IM90CI toinen testaus

Impulssirunkonaulain Paslode IM90CI toinen testaus

Voitin Paslode iM90-naulaimen ja lähdin sitä koeajamaan vähän ristiriitaisissa tunnelmissa, koska aiemmista impulssipyssyistä ei ollut aina mairittelevia kokemuksia. Tässä tuntumaa ja kuvia parista kohteesta.

Testaaja: Olli Mäkelä 

Heti alkuun uusi laturi yllätti toimivuudellaan ja akun tyhjästä täyteen lataaminen kesti pari tuntia, joka ei tässä tapauksessa ole mahdoton aika. Akkua ei tarvinnut kertaakaan ladata uudestaan kesken töiden, vaikka pyssyä käytti ihan tosissaan koko päivän. Myös laturin johto on paljon parempi edellisiin nähden ja sellaisen uuden saa tarvittaessa mistä vaan marketista.

Teen töitä molemmin käsin ja pyssyssä ei ilmennyt puutteita myöskään vasenkätisessä käytössä. Ampuessa ei impulssille ominaisia tyhjiä laukauksia tullut kuin ihan muutama, mutta pyssyä käytettiin vain optimaalisissa ulko-oloissa ja ihmehän se olisi jos se ei toimisi auringonpaisteessa. Talvella vasta näkee paremmin kuinka kaasut ja akku pelittävät kylmässä kelissä.

Naulakampojen koko on Paslodella turhan iso. Ne tulevat taskuista ulos jolloin niihin saattaa raapia käsiään. Lisäksi olisi näppärämäpää, jos pyssyyn mahtuisi uusi kampa jo aiemmin.

Tehoa pyssyssä riittää oikein hyvin eikä märänkään painekyllästetyn puun kanssa jäänyt nauloja pintaan.
Pyssy on oikein käteen istuva ja tasapainoinen. Lisäksi käännettävässä roikotuskahvassa on riittävästi syvyyttä, jolloin pyssyn saa katolla helposti laitettua "lepäämään" ruodelautaan.

Pyssyllä tehtiin yksi terassin runko, katon oikomiskoolaus, päätykolmion runkotyöt ja varaston väliseinän runko. 

Testausterveisin
Olli Mäkelä
Herrasmiesrakentajat Oy