Bosch rullahiomakone PRR 250 ES

Bosch rullahiomakone PRR 250 ES

Bosch rullahiomakone PRR 250 ES
Testaaja: Timo Saarnon
Testipaikka: Tuusula
Arvosana: 5/5


Testipäällikkö: Terve Timo ja rullaati-rullaa!

Timo: Heh, terve vaan. Viittaat ilmeisesti testaamaani rullahiomakoneeseen?

Testipäällikkö: Siihenpä juuri, olenhan huumorimiehiä. Mutta nyt vakavoidun ja kysyn, että miten rullahiomakone testistä suoriutui?

Timo: Kone osoittautui testeissä odotuksien arvoiseksi, ehkä jopa paremmaksi.

Testipäällikkö: No kappas vaan. Perusteluja, jos saan pyytää?

Timo: Toki. Testissäni käsittelin kolmea erilaista kohdetta: koiran raapimaa peiliovea, kulunutta jakkaraa ja auringon polttamaa maalipintaa ikkunan puukehyksessä.

Testipäällikkö: No sinähän perinpohjainen olit. Timo: Huomasin, että oven laajojen tasaisten pintojen hiontaan soveltuisi paremmin muun tyyppinen hiomakone, koska testikone haukkasi todella tehokkaasti pintaa. Mutta oven vaikeisiin kohtiin tämä laite oli juuri nappi työkalu. Erilaiset taitokset ja kulmat ovat koneen ominta toiminta-aluetta.

Testipäällikkö: Entäpä jakkara vai palliko se oli?

Timo: Kunnostin Aalto-tyyppisen nelijalkaisen pallin. Rullalla hiomalla vanha lakka sai kyytiä ja pintojen epätasaisuuden tasoittuivat huomattavan nopeasti. Pallin jalan kaarevalla sisäpinnalla rulla oli kuin kotonaan.

Testipäällikkö: Ja sitten olikin vuorossa ikkunanpoka?

Timo: Hioin ikkunanpokan, joka on sään armoilla ulkona. Vanha maali lähti lähes kertavedolla pois ja alta paljastui uudelle maalille valmis puupinta. Helppoa!

Testipäällikkö: Kuulostaa jo liian hyvältä. Paljastuiko mitään petrattavaa?

Timo: Ainoat miinukset koneelle antaisin sen painosta, joka vaatii kahden käden käytön ja siten hiottavan kappaleen hyvän kiinnityksen sekä sen että Bosch ei tarjoa koneeseen soveltuvaa pölynpoistoletkua, vaikka liitäntä koneessa kyllä on. Onnekseni pajastani löytyi jo entuudestaan sopiva pölynimuriletku.

Testipäällikkö: Asia selvä. Vielä viimeiset sanat.

Timo: Suosittelen konetta lämpimästi. Sen teho hämmästyttää. Erityinen plussa koneen portaattomasta tehonsäädöstä, joka mahdollistaa vähän hellävaraisemmankin hionnan. Myös koneen SDS-pikavaihdettavat hiomarullat olivat käteviä käyttää ja vaihtaa.

Testipäällikkö: Iso kiitos erinomaisesta testauksesta!

Timo: Ilo oli minun puolellani.