Bosch PFS 3000-2 650W 350G/MIN -maaliruisku

Bosch PFS 3000-2 650W 350G/MIN -maaliruisku

Testaaja: Anne Aarnio
Testipaikka: Perttula
Testiaika: 21.7.2015
Arvosana: 4/5

Käyttökokemukset:

Tuote vaikutti laadukkaalta. Naisen näkökulmasta näytti kumminkin aika monimutkaiselta ja hieman epäilytti, että tuleeko laitteeseen selkoa vaikka lukeekin ohjekirjan läpi. Se oli turha pelko, koska kun eteni ohjekirjan mukaisesti niin kokoaminen, käyttö ja loppupesu olivat yksinkertaiset.


Tuote tuntui käytössäkin laadukkaalta. Maaliruiskutuksen esi- ja loppuvalmistelut vievät toki suhteellisen paljon aikaa, mutta se ei ole tuotteen vika vaan maaliruiskutuksen ominaisuus. Harmillisesti tämän kesän sää ei suosi ulkomaalausta enkä saanut testattua tuotetta niihin kohteisiin, joihin alunperin oli tarkoitus, mutta toki kaapinovi oli ihan kätevä harjoitus- ja testauskohde. Alunperin ruiskua piti testata ulkorakennuksen seinään sekä traktorin entisöintiin.

Plussat:

Tuote oli kevyt ja siinä oli kokonaisuutena hyvät selkeät ohjeet. Tuotteen kokoaminen ja purkaminen oli helppoa ja nopeaa. Vertauskohtaa minulla ei ole, mutta mielestäni tuote oli hiljainen. Tuotteen puhdistaminen oli helppoa.

Miinukset:

Ohjeessa voisi olla hieman erilainen selostus laimennussuhteesta. Ohjeessa oli neuvottu esimerkiksi suhteeksi 0-10 %, kun taas maalipurkin kyljessä on annettu ohjeeksi 10-20 %.

Teimme nyt 10 %:n suhteella, joka oli liian vähän. Lisäksi heräsi epäilys, että onko säiliön mitta-asteikko täysin oikea, koska tärpättipullosta ei kadonnut tarpeeksi paljon nestettä kun käytimme mittaukseen ruiskun säiliötä. Johto voisi olla vieläkin pidempi ja lisäksi jonkinlainen säilytyspussi olisi kätevä.