Bosch mittalaitesetti PLR 25+ PLL 5

Bosch mittalaitesetti PLR 25+ PLL 5

Bosch mittalaitesetti PLR 25+ PLL 5
Testaaja: Samuli Ervasti
Testipaikka: Humos
Testiaika: 27.6-4.8.2014
Arvosana: 5/5Testipäällikkö: Terve, Samuli!

Samuli: Tervepä terve!

Testipäällikkö: Mitäs meillä oli testipenkissä tällä kertaa?

Samuli: Laseria oikein kaksin kappalein. Eli Boschin mittalaitesetti, joka sisälsi sekä lasermitan että -vatupassin.

Testipäällikkö: Ohoh, minkälaisissa puhteissa niitä testasit?

Samuli: Tuotteet pääsivät kovaan testiin autotallirakennustyömaalla. Työvaiheina testiaikana olivat ulkoseinien koolaus ja ulkoverhous, räystäänaluslautojen laitto sekä peltikaton asennus.

Testipäällikkö: Jakautuko rasitus molempien laitteiden suhteen tasan?

Samuli: Ei aivan. Lasermitta oli kovassa käytössä kokoajan, sillä se kulki kätevästi mukana vyökotelossa ja on todella näppärän kokoinen. Samaa kokoluokkaa kuin 5m-rullamitta.

Testipäällikkö: Oliko siinä muutakin hyvää kuin koko?

Samuli: Laitteen laseri on todella tehokas ja mahdollisti mittailun aurinkoisenakin päivänä. Laitteesta oli suurin helpotus räystäslautoja mittaillessa. Lasermitta vähensi edestakaista kulkemista telineillä.

Testipäällikkö: Ei käynyt kunnon päälle.

Samuli: Ei. Kaikkia laitteen ominaisuuksia en testiaikana päässyt testaamaan, kuten vaikkapa pinta-alojen mittaamista. Mutta uskoisin että tällä laitteella se onnistuu ilman hermojen menettämistä. Laite ei kuitenkaan pystynyt täysin korvaamaan perinteistä rullamittaa. Laser kun tarvitsee kiinteän tähtäyspisteen, joten ihan kaikesta mittailusta laite ei selviä.

Testipäällikkö: Niin, pidetään myös perinteistä kiinni. Olit tehnyt oikein listan lasermitan plussista, joten anna palaa!

Samuli: Kas tässä. + Näppärän kokoinen + Jämäkkä ja käteen sopiva kumi-muovipinnoite. + Vyökotelo, jossa kulkee mukana huomaamatta + Riittävän tehokas laseri + Millintarkat mittaustulokset + Muisti mittaustuloksille

Testipäällikkö: Entä vatupassi?

Samuli: Laservatupassi ei ollut aivan niin kovalla käytöllä mitta. Ehkä itse olen sen verran perinteitä vaaliva, että oli helpompi tarttua tuttuun ja turvalliseen vesivaakaan.

Testipäällikkö: Tunnollisena testaajana teit myös laservatupassilla jotain?

Samuli: Tottahan toki! Laservatupassi oli testissä ulkoverhoushommissa. Ensivaikutelma laitteesta oli erittäin hyvä. Laite oli käteen sopiva, kompaktin kokoinen ja antoi heti laadukkaan vaikutelman.

Testipäällikkö: Mukava kuulla. Saanko kuulla vielä lisää?

Samuli: Saamasi pitää! Laite mahtui näppärästi timpurinhousujen kynätaskuun. Lisäksi laitteessa oli kätevä vyöklipsi. Laitteen mukana tuli myös nastoilla kiinnitettävä magneettipidike. Tämän avulla käytinkin laitetta ulkoverhouslaudoituksessa.

Testipäällikkö: Tämä ei kuitenkaan ollut aivan ongelmatonta, jos oikein ymmärsin?

Samuli: Juu ei. Magneettipidikettä käytettäessä laitteen kohdistaminen oli suhteellisen haastavaa. Lähinnä saada liikutettua sitä vain vähän kerrallaan. Myös laitteen vesivaaka olisi saanut olla hieman suurempi. Mutta kohdistamisen jälkeen työ alkoi kyllä luistamaan.

Testipäällikkö: Eli lopussa kiitos seisoi?

Samuli: Juurikin niin. Laser näytti hyvin viivat runkotolppiin, johon oli sitten helppo napsia paneelit paikoilleen. Laserille olisin tosin kaivannut hieman lisää tehoa. Etenkin päivällä työskennellessä laserin teho jäi vajaaksi.

Testipäällikkö: Ja lopullinen tuomio on?

Samuli: Laitteelle löytyy varmasti käyttöä jokaisella kotinikkarilla. Itse odottelen, että pääsisin talliin laittelemaan hyllyjä ja kalusteita niin pääsee laserpassikin oikeuksiinsa. Suosittelen vilpittömästi molempia laserlaitteita kaikille kotinikkareille ja omatoimirakentajille. Näiden avulla säästyy aikaa, vaivaa ja tupakkaa!

Testipäällikkö: Vaikka mehän emme tietenkään polta.

Samuli: Pois se meistä!