Viihdy terassilla!

Viihdy terassilla!

Kesäiseen terassikauteen kuuluvat oleellisesti grillit ja rennot ulkokalusteet. Hyvä valaistus terassilla sekä lämmittimet pidentävät oleskeluaikaa illalla.

Kaasugrillit pitävät pintansa

Terassitoiminnan keskipiste on kuumana tirisevä grilli. Tilanteet ja aikataulut vaihtelevat, joten terassille istahdetaan lyhyen tai pitkän kaavan mukaan. Huolettomat ja nopeakäyttöiset kaasugrillit ovat säilyttäneet asemansa Suomen suosituimpina grilleinä, mutta hiiligrillaus ja savustaminen kasvattavat suosiotaan.
Hiiligrillaus onkin slow foodia parhaimmillaan, ruoan hienostunutta aromia on vaikea päihittää. Nykyaikaisilla sytytysvälineillä grilli syttyy ja ruoka maistuu ilman sivumakuja. Tarjolla on myös hybridigrillejä, esimerkiksi Napoleon LE3 RST -kaasugrilliin saa lisävarusteena hiilikaukalon.

Sähkögrilli on siisti vaihtoehto, monin paikoin esimerkiksi parvekkeilla se voi olla ainoa sallittu grilli.  Muurikka sähkögrilli RST 6820 on kätevä, siirrettävä pöytämalli.

Unelmien terassin kupeessa komeilee kokonainen kesäkeittiö kätevästi työtasoon upotettuinen built-in-grilleineen. Grilliraamin rakentajan kannattaa huomioida mitoitus: built-in-grilleillä on vakio­ulkomitat.
Mustanpuhuvan rosteriset grillit ovat suomalaisten suosiossa, mutta grilli voi olla myös reilusti värikäs. 

Kaasugrilleihin tästä >>
Hiiligrilleihin tästä >>
Savustimiin tästä >>
Katso kaikki grillit ja savustimet >>

 

 

Kesäkalusteilta vaaditaan tyylikkyyttä ja kestävyyttä

Uudet kesätuulet puhaltavat terasseille vaaleita sävyjä. Myös terassielämän muhkeasti pehmustettuun mukavuuteen satsataan reilusti. Sisätilojen mukavuudesta nautitaan myös ulkona.
Helppohoitoisten terassikalusteiden nimissä vilisee outoja termejä: polyrottinki, aintwood, nonwood, polywood ja polysementti. Termiviidakosta ei kannata hämääntyä, sillä kaikki kalusteet on tehty kestämään. Polysementti on kiviseosperäinen ja muovilla vahvistettu kaluste, muut ovat kokonaan muovipohjaisia tuotteita.

Puukaluste on terassiklassikko. Valikoimista löytyy oma suosikki sekä kotoisten mäntykalusteiden että eksoottisten puulajien ystäville. Puukalusteet olisi hyvä öljytä kerran tai kaksi kauden aikana sekä ennen talvisäilytystä. Puupuhtaan pinnan voi lakata tai maalata.

Kepeät kangaskalusteet ovat auringonpalvojan kavereita, sillä ne on helppo siirrellä auringon liikkeiden mukaan. Jokaisen kesän varma hitti on perinteinen ja edullinen Marble-aurinkotuoli. Uusinta uutta edustaa textilene-kankaalla varustettu trendikkään harmaa Miami-aurinkotuoli.

Tutustu piha- ja puutarhakalusteisiin >>

 

 

Terassilämmitin viilenevään iltaan

Terassikaudella illat voivat olla Suomessa yllättävänkin viileitä. Lämmittimen avulla terassilla voi huoletta oleskella pidempään. Terassikautta voi myös pidentää kätevästi syksyyn, kun käyttää lisälämmitystä. Rautian valikoimista löydät tyylikkäät terassilämmittimet.

 

Ulkovalaisimet talon tyylin mukaan

Modernia, perinteistä tyyliä tai retroa? Ulkovalaisimista löytyy vaihtoehtoja ja tyylejä moneen makuun. Maahan upotettavat led-valot ovat huomaamattomat, ne kestävät kävelyn ja tuovat tyylikästä valoa terassille ja pihapiiriin. Ulkoseinään kiinnitettävällä pihavalaisin on perinteisempi vaihtoehto. Liiketunnistimella varustettu musta Steinel-seinävalaisin tuo mieleen Prahan hämyisät kujat. Pylväsvalaisimilla valaiset kätevästi terassin ympäristön ja kävely- ja ajoreitit. Hudson-pylväsvalaisin huokuu pelkistettyä tyyliä ja on ilo minimalistisen tyylin ystävälle.

Katso ulkovalaisinvalikoima >>