Bloggarin yrtinkasvatusprojekti

Bloggarin yrtinkasvatusprojekti

Kanssamme blogiyhteistyössä And Something Daily -blogin Emmi kertoo yrtinkasvattamisprojektistaan.

"Ensimmäistä kertaa ikinä päätimme kokeilla yrttien kasvattamista ihan siemenistä asti - saas nähdä tuleeko meille ihan omaa satoa tänä vuonna!" "Haaveena olisi ihan oma pienen pieni kasvimaa, josta saisi poimia tuoreet vihannekset vaikkapa salaattiin. Olisipa muuten ihanaa olla edes himpun enemmän omavaraisempi tänä vuonna kuin aiempina vuosina. Toistaiseksi en edes uskalla haaveilla onnistuvani tässä, mutta tämä kasvun ihmeen seuraaminen on ainakin todella mielenkiintoista ja mukavaa, kun lapsetkin olivat mielellään mukana istutuspuuhissa. Nyt pitää vaan muistutella innokasta taaperoa, ettei siemeniä tarvitse ihan koko ajan kastella." ;)

"Lähdin liikkeelle valitsemalla tuotteita, joiden kylväminen on tuttaviltani aiemmin onnistunut. Kylvimme chiliä, punaista paprikaa, basilikaa, oreganoa, korianteria ja persiljaa, joista toivottavasti edes yhteen saamme taimen aikaiseksi. Valitsin pienoiskasvihuoneen, jonka turveruukkuihin istutimme chiliä, paprikaa, basilikaa ja persiljaa - multana käytin kylvömultaa. Lisäksi mukaan lähti Easy to Grow Basilika&persilja lajitelma, joka sisältää kompostoitavalla kookosmullalla, turpeella ja ravinteella täytettyjä kennoja, joista löytyy 3 kennoa basilikaa ja 3 kennoa oreganoa. Easy to Grow -pakkaus houkutteli helppohoitoisuutensa puolesta, koska niitä tarvitsee ainoastaan kastella!"

"Tarkoituksenani oli alunperin kylvää kaikki siemenet turvebriketteihin, mutta innostuin sitten kokeilemaan montaa eri menetelmää löytääkseni ''sen oikean''. Turvebrikettejä käytetään kylvömullan sijaan pistokkaiden kylvöön. Briketti kastellaan haalealla vedellä, jonka jälkeen se paisuu muutamassa minuutissa lopulliseen kokoonsa. Yhteen brikettiin voi kylvää 2-3 siementä tai yhden taimen. Kun taimi / pistokas on tarpeeksi suuri, koko briketti istutetaan mullalla täytettyyn ruukkuun tai suoraan kasvupaikalle!"
"Nyt onkin mielenkiintoista seurata ja vertailla näiden mahdollista kasvua. En malttaisi odottaa, että pääsen istuttamaan taimia isompaan ruukkuun!"


"Onko teillä muilla suunnitelmissa kylvää siemeniä / istuttaa taimia kevään aikana?"