Tee se itse: jäälyhdyt

Tee se itse: jäälyhdyt

Tagit Piha Valaistus

23.12.2015

Loihdi pihalle tai parvekkeelle talvitunnelmaa tekemällä itse jäälyhtyjä!

Tähän jää koukkuun, jäälyhtyjen teko on nimittäin hauskaa ja todella helppoa. Nämä jäälyhdyt valmistettiin pakastimessa pakkaskelien puuttuessa. Mustikat ja puolukat saivat tiivistää tilaa näille ihanuuksille!

1. Valitse haluamasi mallisia, pakkasenkestäviä astioita. Näissä lyhdyissä käytettiin muovista pakasterasiaa ja pyöreän muotoisia, eri kokoisia muovikulhoja.

2. Täytä kulhot vedellä. Kiehautettu vesi tekee lyhdyistä kirkkaampia, mutta tavallinen kylmä hanavesikin tuotti kauniin tuloksen.

3. Anna jäätyä. Käy muutaman tunnin välein hakkaamassa piikkityökalulla tai vastaavalla kevyesti reikä lyhdyn keskelle, jotta lyhdyn sisusta ei pääse jäätymään. Näin tilaa jää kynttilälle. Samalla voit kokeilla lyhdyn jääseinämän paksuutta. Näissä lyhdyissä seinämän paksuus oli noin 3 senttiä.

4. Kaada lopuksi ylimääräinen vesi pois. Valmista tuli!

Pakastin jäädyttää lyhdyt yllättävän nopeasti; meni vain 12 tuntia ja lyhdyt olivat valmiita. Kun ulkonakin kunnolla pakastaa, tämä jäälyhtytehdas käynnistyy takuulla uudelleen! Silloin käyttöön otetaan isommat ämpärit ja oikeastaan kaikki mahdolliset astiat, niin kauniita lyhdyt ovat.

Vinkki: kokeile erilaisia isoja ämpäreitä, sankoja ja saaveja ja koristele piha upeilla jäälyhdyillä hangen keskelle!

Valo siivilöityy kauniisti jääkiteiden läpi.
Valo siivilöityy kauniisti jääkiteiden läpi.
Valmiit lyhdyt matkalla pihaportaille.
Valmiit lyhdyt matkalla pihaportaille.
aino

Aiheeseen liittyvät blogit