Kirsikka ja muut hedelmäpuut

Kirsikka ja muut hedelmäpuut

Tagit Puutarha Piha

18.5.2016

Mikäs sen mukavampaa kuin nauttia oman puutarhan tai mökkipihan itse kasvatetuista luomuhedelmistä ja -marjoista. Kirsikka on maistuva ja siitä syntyy monta herkkua. Kirsikkapuun kukat ovat upeaa katseltavaa!

Kirsikkapuu

Kirsikka kannattaa istuttaa aurinkoiseen paikkaan, ravinteikkaaseen ja hyvin kalkittuun multaan. Parhaan sadon saat kun istutat eri kirsikkalajeja lähekkäin noin 3-4 metrin välein tosistaan. Kirsikkapuut on hyvä tukea istutusvaiheessa. Muista runsas kastelu puulle 1-2 kertaa viikossa ennen kuin juuret ovat juurtuneet kunnolla.

Kirsikat maistuvat sellaisenaan, mutta niistä syntyy myös monia herkkuja kuten kirsikkakakkua, muffineja, kirsikkalikööriä, jääteetä, mehua, makusiirappia raikkaisiin mocktaileihin, kirsikkasorbettia tai jäätelöä. Vain mielikuvitus on rajana!

Katso Cellon kirsikkapuu-valikoima >>

 

Luumupuu

Luumu on kirsikan suurempi sukulainen, se voi kasvaa jopa noin 5 metriseksi. Luumu viihtyy kirsikan tavoin ranvinteikkaissa ja aurinkoisessa paikassa. Luumupuita kannattaa myös istuttaa useampi 3-5 metrin välein, jolloin ristiinpölytys tuottaa paremman hedelmäsadon.

Hedelmät ovat parhaimmillaan tuoreena. Kirsikan tavoin niistä saa loihdittua mitä ihanampia herkkuja. Syksyn ehdoton kestosuosikki on itse tehty luumupiirakka, nam!

Katso Cellon luumupuu-valikoima >>

Omenapuu

Puutarhan klassikko! Omenapuiden lajikkeita löytyy runsaasti jokaiseen makuun. Oletko enemmän kesä-, syys- vai talviomenan ystävä? Pölytys ja hyvä omenasato kannattaa varmistaa vähintään muutamalla eri puulajikkeella. Omena sopii leivonnan lisäksi loistavasti muun muoassa itämaisiin ruokiin ja meheviin lihapatoihin. Ruoan seurana maistuu omatekoinen omenasiideri!

Katso Cellon omenapuu-valikoima >>

Tutustu myös näihin:

Aiheeseen liittyvät blogit