Siirry sisältöön

Ole hyvä ja valitse kauppa nähdäksesi tuotteen hinnan.

Kaikki kaupat >>
Vertailu on tyhjä
Muistilistasi on tyhjä

Aloita kotisi ehostus helpoimmasta päästä. Näillä ohjeilla onnistut varmasti.

1. Mittaa vuotien korkeus ja merkitse ensimmäisen tapettivuodan paikka pystysuoralla viivalla seinään luotilangan ja kynän avulla. Tee merkintä jokaiselle seinälle.

 

2. Leikkaa samalla kertaa kaikki huoneeseen tulevat vuodat mattoveitsellä. Käytä ohjurina esimerkiksi vatupassia. Tee tapetointipöytään merkki, jonka avulla loput vuodat on helppo mitata. Jos tapetissa on kohdistus, ole erityisen huolellinen. Vinkki! Suojaa tapettipöytä muovilla, jolloin voit käyttää sitä uudelleen.

 

3. Poista pintajännitys ennen liisteröintiä rullaamalla vuodanpäitä vastakkaiseen suuntaan. Levitä liisteri ja taita vuodat vettymään ala- ja yläpäistään kohti keskustaa liisteripinnat vastakkain. Katso rullasta sopiva vettymisaika.

 

4. Aloita tapetointi valon suunnasta poispäin. Avaa vettyneen tapettivuodan ylätaitos ja kiinnitä merkitsemäsi linjan mukaisesti seinään. Yläosan kiinnittämisen jälkeen avaa alataitos ja kiinnitä loput.


5. Tasoita ilmakuplat ristikkäisin vedoin harjalla tai lastalla. Tarkista tapetin vettymisaika, jos sen alle jää huomattavan paljon ilmakuplia.

 

6. Kiinnitä seuraava vuota puskusaumaan eli reunat vastakkain edellisen kanssa. Ole tarkkana, jos käytät kohdistettavaa tapettia, jotta kuviot täsmäävät. Pese liisteritahrat välittömästi pois puhtaalla rätillä tai sienellä.


 

LÄHDETIEDOT:

Teksti: Markus Harjula
Kuvat: Vesa Heino ja Tommy Selin
Lähde: Pirkka

Näitä tarvitset:

Tapetti
Liisteri
Sivellin liisterin levitykseen
Kynä
Luotilanka
Mattoveitsi
Vatupassi
Harja tai lasta

Vinkki!

Suojaa tapettipöytä muovilla,
jolloin voit käyttää sitä uudelleen.